Haven't You Forgotten 
Something?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque eget tincidunt quam. Phasellus ultricies ultrices bibendum.

Aenean vitae porta nisl, nec feugiat neque. Maecenas luctus magna eu elit dapibus, a porttitor lacus euismod.

[products limit="2" columns="2" on_sale="true"]

Γιατί ο Αϊνστάιν έβγαλε την γλώσσα του;

Εκτός από τα αξιοθαύμαστα επιστημονικά του επιτεύγματα, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν γνωστός και για το χιούμορ που διέθετε. Κάτι που απέδειξε και στις 14 Μαρτίου 1951, την ημέρα κατά την οποία γιόρταζε τα 72α γενέθλιά του, όπου και τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία. Αποτελώντας το πρόσωπο της βραδιάς, ο Αϊνστάιν πέρασε την βραδιά διασκεδάζοντας, όπου μεταξύ άλλων, έπινε κονιάκ και χαιρετούσε τον κόσμο. Με το πέρας της βραδιάς παραχωρήθηκε στον Αϊνστάιν μια λιμουζίνα ώστε να τον επιστρέψει στο σπίτι του. Κατά την επιβίβασή του στο αυτοκίνητο, ήταν παρών ένας φωτογράφος του πρακτορείου UPI, ο Άρθουρ Σάσε, ο οποίος ζήτησε από τον επιστήμονα να χαμογελάσει, ώστε να τον βγάλει μια φωτογραφία. Προς έκπληξη, ο Αϊνστάιν δεν στήθηκε να φωτογραφηθεί μέσα στο αυτοκίνητο που βρισκόταν αλλά απεναντίας έβγαλε την γλώσσα του, με τον φωτογράφο να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη

Ο Αϊνστάιν ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από τη φωτογραφία μόλις την είδε, ώστε ζήτησε να του δοθούν 9 αντίγραφα της. Από τις φωτογραφίες αυτές, υπέγραψε μόνο την μια, στην οποία αφού έγραψε ένα μήνυμα, την έδωσε στον φίλο του και δημοσιογράφο Χάουαρντ Σμιθ. Το μήνυμα, που ήταν γραμμένο στα Γερμανικά, έλεγε: «Αυτή η πόζα θα σου αρέσει γιατί απευθύνεται σε όλη την ανθρωπότητα. Ένας πολίτης μπορεί να κάνει αυτό που δεν θα τολμούσε κανένας διπλωμάτης». Με το μήνυμα αυτό ο Αϊνστάιν ήθελε να ειρωνευτεί την αντικομμουνιστική υστερία που είχαν οι ΗΠΑ εκείνη την εποχή, όταν όλοι βρίσκονταν στο μικροσκόπιο και έπρεπε να προσέχουν, ώστε να μην χαρακτηριστούν αντικομφορμιστές. Η φωτογραφία με το μήνυμα και την αφιέρωση του, πωλήθηκε το 2009 σε δημοπρασία στο ποσό των 74.324 δολαρίων (περίπου 70.000 ευρώ).

Φωτογραφία: https://www.flickr.com/photos/136879256@N02/23022493654